Početna Događanja Episkop Andrej ugostio dečiji hor Rumunske pravoslavne crkve

Episkop Andrej ugostio dečiji hor Rumunske pravoslavne crkve

Vladika austrijsko-švajcarski Andrej primio je nedavno u svečanoj sali vladičanskog dvora pri Sabornom hramu u Beču dečiji mešoviti hor Rumunske pravoslavne crkve, na inicijativu rumunskog prote Jovana Moge iz Beča.

„Pre početka nastupa, episkop Andrej je zamolio svakog člana ponaosob da se predstavi, pohvalivši ih za njihovu crkvenost i angažovanje u pojanju, što iziskuje pored školskih obaveza dodatan rad. Odmah potom je dečiji hor sa puno ljubavi otpevao par Božićnih ali i par rumunskih dečijih pesama, predstavivši ih tom prilikom episkopu u rumunskom narodu poznate kao kolindarske (koledarske) pesme”, prenela je eparhija austrijsko-švajcarska.

U svom maniru punom ljubavi vladika je sa oduševljenjem poručio vrednoj deci i članovima hora da je iznenađen sa koliko ljubavi i radosti pojanje mešovitog dečijeg hora može da zvuči, izjavivši dodatno da oni svojim trudom i drugima daju primer lepog usmeravanja u životu.

Kako dolikuje našim običajima episkop Andrej je priredio za svoje goste malo posluženje, a bilo je i prilike za lepe razgovore i upoznavanje. Pri kraju posete domaćin je svima na blagoslov podelio ikonu Svetog Andreja Prvozvanog, kao uspomenu na ovaj lep susret.

Vladika Andrej predaje poklone predstavnicima dečijeg mešovitog hora
Foto: Eparhija austrijsko-švajcarska