Početna Škola U toku prijava za letnji kamp onlajn škole Sava iz Beograda

U toku prijava za letnji kamp onlajn škole Sava iz Beograda

Privatna onlajn škola Sava iz Beograda, čiju onlajn nastavu pohađa veliki broj dece srpkog rasejanje, poziva aktuelne i buduće đake na letnji kamp. „Najlepše se uči kroz zabavu i druženje na letnjem kampu koji deci već godinama uspešno ulepšava raspuste. Setite se uzbudljivih leta vašeg detinjstva, slobode, druženja i novih poznanstava, velikih i malih prijateljstava dece različitih uzrasta, dece koja uče jedna od drugih i zajedno otkrivaju svet. Pravi je trenutak da svoje dete prijavite na školsko letovanje gde će doživeti duh zajedništva, upoznati Srbiju i lakše i brže progovoriti srpski jezik”, poručili su iz ove škole.

Planirani kampovi su Tara od 25. do 30. juna u hotelu Beli bor; Zlatibor od 13. do 18. jula u Rožanstvu u Dečijem odmaralištu Bela breza; Goč od 24. do 29. jula u Dečijem odmaralištu Gočko i Kopaonik od 1. do 6. avgusta u hotelu Srebrnac.

Tara je zbog svoje autentične lepote, očuvane i divlje prirode, proglašena Nacionalnim parkom. Visoka je 1591 m, a oko 80% ove fantastične planine pokriveno je šumom. Na njoj raste oko 1100 biljnih vrsta, a preko 20 su endemične (rastu samo na području Tare). Neka i vaše dete upozna jedinstvenu Pančićevu omoriku, uživa u najpoznatijim vidikovcima Srbije, poseti brojna jezera Tare, oseti ukus prave domaće hrane, planinari i doživi pravi „Sava” raspust uz radionice, takmičenja, priče i igre.

Zlatibor je poznati park prirode, planina koju još nazivaju i vazdušna banja. Zlatiborski vazduh zasićen je lekovitim etarskim uljima brojnih četinara koja blagotvorno deluju na zdravlje disajnih organa. U osnovi imena ove planine je retka vrsta belog bora – zlatni bor koji ovde raste. Beskrajni pašnjaci i brda smenjuju se sa šumovitim predelima i ovaj ambijent čine pogodnim za odmor, sport i razonodu, pa nije čudo što je Zlatibor (1496 m) jedna od omiljenih i razvijenijih destinacija za dečji turizam.

Goč je jedna od najpošumljenijih planina centralne Srbije. Krasi ga blaga klima, mnogo planinskih izvora i rečica i raskošna vegetacija. Na pitomim obroncima Goča (1216 m) deca će se odmarati u hladu stoletnih bukvi, brati šumske jagode, učiti o lekovitom bilju, pešačiti, igrati se i zabavljati.

Kopaonik je poznato skijalište i najveća planina (2017 m) južne Srbije. Delovi ove planine su zaštićena zona Nacionalnog parka Kopaonik. Drugo ime Kopaonika je Sunčana planina, jer u proseku ima skoro 200 sunčanih dana godišnje. Kapaciteti i infrastruktura su na visokom nivou te je boravak ovde ugodan, a aktivnosti raznovrsne. Pešačenje (hiking), jahanje i drugi sportovi leti – pružaju pravo uživanje na Kopaoniku.

Aktivnosti dece na kampu su podeljene u četiri osnovna segmenta:

Edukacija – sticanje saznanja i veština na kreativan način, što predstavlja dopunu redovnom školskom programu.

Sport, rekreacija i avantura – jačanje svesti o potrebi za fizičkom aktivnošću kroz koju se gradi timski duh i jačaju liderske osobine.

Priroda i zdrav život – boravak dece na planini svežem vazduhu, konzumiranje zdrave hrane i razvoj ljubavi prema prirodi

Zabava, večernja animacija – diskoteka, tematske večeri, logorska vatra i slično.

Đaci „Save” dobijaju priliku da dožive leto u dinamičnom okruženju vršnjaka uz iskusne nastavnike, instruktore i pedagoge. Kamp pruža pregršt sportskih aktivnosti i zabave, kreativnih radionica i časove jezika, uživanje u prirodi, šetnje i planinarenje, upoznavanje sa vegetacijom i specifičnostima kraja i još mnogo toga.

Na kamp mogu ići učenici od 7 do 12 godina i mogu povesti sve svoje drugare sa kojima žele da stvaraju letnju avanturu. Za učenike škole „Sava” cena kampa je 350 evra, a za sve ostale 390 evra. Dodatne informacije na kamp@savaedu.com

Foto: škola Sava Beograd