Početna Kultura Dani Svetosavlja u Parizu  počinju danas 26. i traju do 29. januara

Dani Svetosavlja u Parizu  počinju danas 26. i traju do 29. januara

Dani Svetosavlja počinju večeras u Parizu i trajaće do 29. januara. Kako je i najavio Petar Gojković jedan od organizatora  „ovo je sedamnaesto godišnje obeležavanje velikog praznika vezanog za našeg učitelja Svetoga Savu. Budite sa nama na Danima Svetosavlja i na jedinstvenom Svetosavskom balu uz puno gostiju iz celoga sveta. Biće to jedinstveno okupljanje naših ljudi u rasejanju . Savez Srba Francuske i udruženje Mondo kult uvek su sa vama” istakao je osnivač Mondo kulta iz Pariza, Gojković.

Svečana Svetosavska akademija počinje večeras (26.01.) u 19 časova u rezidenciji ambasadorke Srbije u Parizu. Nastupiće šest dopunskih školskih centara sa programom učenika, biće promocija gostiju iz dijaspore, kao i program umetnika koji će učestvovati na Svetosavskom balu.

Sutra, 27. januara , proslava slave Svetog Save obeležiće se u crkvi Sveti Sava na Simplonu, uz slavski obred, školski program i podelu paketića.

U subotu, 28. januara je čuveni svetosavski bal na reci Seni – na brodu Bato Muš sa mnogobrojnim učesnicima – Miroslavom Ilićem, orkestrom Petra Gojkovića, Loranom, KUD Mladost iz Pariza, kao i specijalnim gostima Dany Live-ov, Majom i Božicom Nedeljković, koja dolazi iz Švajcarke.

U nedelju 29 januara u periodu od 11 do 16 časova u Kulturnom centru Srbije u Parizu će se održati panel –panel matice i dijaspore, na kome će učestvovati predstavnici udruženja i institucija. Biće i promocija i konsultacija i to sve uz koktel.

Učesnici Svetosavskog bala
Foto: arhiva P. Gojković