Početna Informacije „Naša mama više ne plače!” – nema više tuge i strepnje, došli...

„Naša mama više ne plače!” – nema više tuge i strepnje, došli su radosni dani za Babiće kod Berana!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe završila je izgradnju kuće za porodicu Babić iz Šekulara između Berana i Andrijevice. Petoro dece sada ima normalne uslove za život! Akcija je počela tužnim okicama trogodišnje Milice dok je zabrinuto gledala u majku Snežanu koja nije uspevala da sakrije suze zbog nemaštine u kojoj žive. Ta tužna fotografija pokrenula je brojne ljude širom svijeta, pa su Miličinu zabrinutost i Snežanine suze zamijenili široki i radosni osmesi! „Bog nas je pogledao i poslao vas!”, maltene je uzviknula srećna majka.

Otac Radojko, stric Dejan, Sava (7), Zdravko (9) i Sara (10) pokazali su nam sve prostorije nove kuće, a onda se pohvalili i im je domaćinstvo u međuvremenu postalo bogatije za još jednog člana, Jovanu. Divna vest i kruna ove akcije! Presrećna sam jer sada napokon imamo kupatilo, istakla je Sara čemu se najviše obradovala.

Babići su živeli u staroj drvenoj baraci. Svi su spavali u jednoj spavaćoj sobi na tri raspala kauča. Žive od prodaje mleka i sira, kao i socijalne pomoći. Zapitali smo se pri prvoj poseti zar je zaista toliko teško da se pobrinemo da nam bar deca ne žive tako?  Sada već možemo reći da smo svi zajedno položili još jedan ispit humanosti. Osim izgradnje ove prostrane kuće, ista je opremljena pokućstvom (bračni krevet, dva kreveta na sprat, jedan običan krevet, pet dušeka, dva kauča, tri ormara, radni sto, trpezarijski sto, osam stolica, stočić, alfa šporet, električni šporet i veš mašina). Ukupna vrednost pomoći iznosi 58.268 evra.

„Drago nam je što ste već godinama aktivni u našoj opštini i hvala na svemu činite za narod u ovim krajevima. Čast je sarađivati sa vama i radujemo se budućim projektima”, rekao je sveštenik Milenko Ralević iz Berana koji je predložio porodicu za pomoć i pomogao u sprovođenju akcije.

Veliku zahvalnost dugujemo Playstudios Impact Fund iz Amerike, Asocijaciji srpskih studenata filantropa sa Univerziteta u Vindzoru u Kanadi koji su organizovali Žurku iz bloka, VM Inženjering d.o.o. iz Crne Gore, fondaciji Forever Friends iz Srbije, Jeleni D. iz Amerike, HUSK Kina, USD Cable d.o.o. iz Srbije, Predragu E. iz Srbije, okupljenima na Žurci iz bloka u Wood Caffe-u u Beogradu, DOO Komunalnom preduzeću u Andrijevici, Opštini Berane, kompaniji Desetka iz Berana, Ivangrad studiju i Vladimiru Šćekiću, arhitekti Milanu Lekiću i svima drugima koji su velikodušno pomogli realizaciju ove akcije. Babići su jedna od 15 porodica koje smo značajno pomogli u toku 2022. godine za šta smo utrošili više od 300.000 evra. Podržite i buduće aktivnosti naše organizacije u Crnoj Gori i širom Balkana!

Izvor HO Srbi za Srbe u Crnoj Gori