Početna Kultura U Galeriji Srpske nacionalne akademije u Torontu izlaže slikar Ozrenko Mrkić

U Galeriji Srpske nacionalne akademije u Torontu izlaže slikar Ozrenko Mrkić

Galerija Srpske nacionalne akademije u Torontu, u Kadani, organizuje izložbu novih likovnih radova akademskog slikara Ozrenka Mrkića. Izložba pod nazivom „Ne izlazi i se iz sna” biće otvorena u subotu, 4. marta u 19 časova i toga dana svi posetioce se mogu družiti, uživati u delima i divnoj umetničkoj priči do 23 časa. Izložba će trajati do 19. marta, svakog dana od utorka do nedelje u periodu od 12-19 časova. Autor izložbe, Ozrenko Mrkić će biti u galeriji svaki dan u toku trajanja izložbe.

Likovni slikar Ozrenko Mrkić diplomirao 1985. godine na Akademiji Likovnih umetnosti, Univerziteta Sarajevo u klasi profesora Ljubomira Perčinlića.Do sada priredio više od 20 samostalnih izložbi i učestvovao na mnogobrojnim kolektivnim izložbama. Njegovi radovi se nalaze u kolekciji Muzeja Moderne umetnosti Dubrovnik, Muzeja ZOI’84 Sarajevo te brojnim privatnim kolekcijama u Evropi, Severnoj Americi i Australiji.

Foto: O. Mrkić

Umetnost je za njega „delo, koje nastaje kao potreba čoveka da neko svoje osjećanje ili razmišljanje materijalizuje. Slikanje je, za mene, proces sličan meditaciji koja opušta i ispunjava srećom. Svaki od mojih radova je vrlo ličan. Svaki rad predstavlja pojedinačnu misao i iskustvo. SNOVIMA JE NAJTEŽE – UVEK MORAJU OSTATI BUDNI”.
Narednih dana objavićemo razgovor sa akademskim slikarem Ozrenskom Mrkićem.