Početna Događanja Poseta članova hora iz Salfeldena u Austriji Ženevi

Poseta članova hora iz Salfeldena u Austriji Ženevi

Po blagoslovu episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, nedavno je hor iz parohije Sabora srpskih Svetitelja iz Salfeldena iz Austrije zajedno sa svojim sveštenikom ocem Draganom Budakom posetio parohiju Svetog Apostola Andreja Prvozvanog u Ženevi.

Tokom dvodnevne posete, gosti iz Austrije su imali prilike da se upoznaju sa zajednicom Srba na prostoru romanske Švajcarske kao i sa kulturnim nasleđem ove zemlje. Članovi hora ženevske parohije predvođeni nadležnim parohom Aleksandrom Resimićem poveli su goste iz Austrije u obilazak znamenitosti grada. Tokom zajedničke šetnje i obilaska grada, članovima hora iz Austrije se pružila prilika da bolje upoznaju domaćine, članove hora SPC u Ženevi.

Sa liturgije u Ženevi uz nastup horova iz Austrija i Švajcarske
Foto: ženevska parohija

Drugog dana posete svi su prisustvovali svetoj liturgiji u Šansiju. Službu je vodio Dragan Budak uz sasluženje nadležnog paroha Aleksandra Resimića. „Tom prilikom je blagoljepiju i lepoti bogosluženja doprineo hor iz Salfeldena koji se predstavio vernicima iz Ženeve na najlepši mogući način. U toku liturgije se vernicima obratio otac Dragan, koji je u nadahnutoj besedi uporedio savremenog čoveka sa ličnostima iz današnjeg Jevanđelja. Na kraju se zahvalio na gostoprimstvu i pozvao domaćine iz Ženeve da uzvrate posetu parohiji u Salfeldenu”, preneo je eparhijski austrijsko-švajcarski sajt.

Nakon obostrane zahvalnosti druženje je nastavljeno uz posluženje u parohijskoj sali, nakon čega su usledila obećanja o uzajamnoj poseti hora iz Ženeve i nekim budućim ponovnim susretima.