Početna Događanja U Bazelu održan humanitarni turnir HO Svi za Kosmet pod nazivom Igraj...

U Bazelu održan humanitarni turnir HO Svi za Kosmet pod nazivom Igraj za Kosmet

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet organizovala je u Bazelu, u Švajcarskoj humanitarni turnir Igraj za Kosmet. U okviru ovog turnira održano je takmičenje u igri Basket 3×3. „Uz pomoć dobrih ljudi, u sjajnoj atmosferi održano je još jedno humanitarno sportsko nadmetanje u Bazelu. Svečanost su svojim prisustvom upotpunili Pavlina Radovanović i Gavrilo Kujundžić iz Orahovca”, naglasili su predstavnici HO Svi za Kosmet. Takođe, održane su dve bonus igre – šutiranje trojki i papir kamen makaze. „Ovom prilikom, u odnosu na naš prethodni turnir u Bazelu, ostvaren je skok u sakupljenim novčanim sredstvima za sunarodnike na Kosovu i Metohiji, te je ukupan rezultat 5222 franaka!”, istakli su organizatori toplo se zahvalivši svima koji su na ovom turniru pomogli ugroženim srpskim višečlanim porodicama i svetinjama na Kosovu i Metohiji.

Foto: HO Svi za Kosmet

Što se tiče takmičarskog dela, uz dobro druženje viđena je velika borba i zavidno umeće učesnika. U Basketu 3×3 učestvovalo je 13 ekipa. Prvo mesto je pripalo ekipi KK Vagen, drugo  Velika Srbija a treće Sajanski Srbi. U šutiranju trojki učestvovalo je 25 učesnika. Prvi je bio  Lazarević, drugi Miloš T. a treći Dejan Lakić. U igri Papir kamen makaze bilo je 14 učesnika (pretežno dece). Prvi je bio Marko, druga Mila a treći Miljan.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji turnira, svim ekipama i učesnicima, brojnoj publici, a posebno Ivanu Đorđeviću, Davidu Nenadoviću i Milošu Krljaru na velikom doprinosu u ovom rezultatu. I naravno, veliko hvala našim domaćinima na gostoprimstvu i zalaganju. Svi za Kosmet!”, dodali su organizatori turnira.

Posebno su uživali u anđeoskom glasu Pavline Radovanović, umetnice velikog srca iz Orahovca na Kosovu i Metohiji. Ona peva od svoje pete godine. Roditelji su se upisali u muzičku školu a za prepoznavanje njenog talenta najviše se zaslužan Gavrilo Kujundžić profesor muzike, koji su je usmerio na tradicionalnu duhovnu muziku i koji je sa njom nastupio u Bazelu.

Papir, kamen, makaze – Pavlina i Mila
Foto: HO Svi za Kosmet