Početna Informacije Sandra Perović učestvuje u glasanju za dodelu „Zlatnog globusa”

Sandra Perović učestvuje u glasanju za dodelu „Zlatnog globusa”

Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu odabralo je filmsku kritičarku, televizijsku autorku i urednicu Radio Televizije Srbije Sandru Perović za učešće u glasanju za dodelu prestižne nagrade „Zlatni globus” koja se dodeljuje za film i televizijski program kako u Americi, tako i širom sveta, preneo je RTS.

„Ukazana mi je velika čast kao profesionalcu i televizijskom autoru iz Srbije koji decenijama posvećeno prati filmsku umetnost i ima više od 500 eksluzivnih intervjua sa najvećim stvaraocima iz celog sveta. Nakon učešća u  međunarodnim žirijima kritike na Kanskom, Venecijanskom i Berlinskom filmskom festivalu ovo je svojevrsna holivudska nadgradnja – priznanje koje će obojiti moju dosadašnju karijeru i biti stimulans u daljem radu. Ovo je i priznanje za našu zemlju“, kaže Sandra Perović. 

Posle Oskara, „Zlatni globus“ je druga najznačajnija američka filmska nagrada, a često je i glavni indikator za favorite za dodelu nagrade Američke filmske akademije.

Osnovana je 1943. godine, a prva nagrada dodeljena je u januaru 1944. godine u Los Anđelesu. Od prošle godine, glasačko telo koje ima oko 200 članova, prošireno je i na stručnjake iz celog sveta.

Sandra Perović je televizijski autor specijalizovanih emisija o filmu „Velika iluzija“,  „Hronike FEST-a“, Festivala autorskog filma, dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Izveštač je i autor filmskih sadržaja u Dnevniku i u Kulturnom dnevniku Radio Televizije Srbije. Promoviše domaće filmove i autore koji su najbolji reprezenti srpske kulture u svetu.

Izvor i foto: FImski centar Srbije