Početna Kultura Snežana Žerbo izlaže u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Snežana Žerbo izlaže u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Izložba pod nazivom  „LA PART DE RÊVE” umetnice i fotografkinje Snežane Žerbo otvorena je večeras (19.04.) u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Umetnica i fotografkinja Snežana Žerbo inspirisana je vizuelnim spektaklima koje nude pejzaži i biljni svet, nepresušni izvori inspiracije. Njena zapažanja osciliraju između umetnosti i nauke; zanimaju je podjednako oblici i teksture beskrajno malog kao i ogromni i grandiozni pejzaži. Nakon početka karijere u agronomiji, u potpunosti se posvetila svojoj profesionalnoj karijeri autora i fotografkinje, kako bi podelila svoje kontemplativno tumačenje prirode i botanike, uvek u potrazi za emocijom i estetikom koji su je oduvek vodili, preneo je Kulturni centar Srbije u Parizu.

„Snežana Žerbo radi za medije, za razne izdavačke kuće i izlaže svoje fotografije i instalacije botaničke umetnosti. Autorka je nekoliko knjiga izdatih u izdanjima Flammarion, le Rouergue, Delachaux & Niestlé, Radio France, Plume de Carotte, De Vecchi i Muséum national d’histoire naturelle, od kojih su dve dobile nagradu Saint-Fiacre 2004. i 2018. godine. Priroda i biljke su joj oduvek bili glavni izvor inspiracije. Od nereda divlje prirode do pripitomljene prirode u baštama, njene fotografije prevode emociju koja se oseća pred pejzažima u stalnoj evoluciji”, naglasili su u Kulturnom centru Srbije.

Izložba će biti otvorena za javnost od 20. aprila do 19. maja 2023. godine, od utorka do subote od 11.30 do 19.30 časova.