Početna Najave Predstava Cvetina Aničića „Hvala Vuku za azbuku” se izvodi od 11. do...

Predstava Cvetina Aničića „Hvala Vuku za azbuku” se izvodi od 11. do 14. maja u Norveškoj

Savez srpskih udruženja Norveške pozvao je roditelje sa decom i ostale zainteresovane da u više gradova Novreške (Fredrikstadu, Dramenu, Tonsbergu, Oslu, Jeshajmu i Stavangeru) pogledaju  predstavu Cvetina Aničića, „Hvala Vuku za Azbuku”.

„Predstava je namenjena dečici mlađeg uzrasta ali i malko stariji mogu nešto novo da nauče i uživaju u predstavi. Nakon predstave je lutkarska radionica gde će mališani učiti kako se prave lutke od papira. Dobrodošli”, istakli su predstavnici Saveza srpskih udruženja Norveške.
U četvrtak, 11. maja predstava se izvodi u Fredrikstadu
U petak, 12. maja u Dramenu
U subotu, 13. maja u Tonsbergu i Oslu
U nedelju, 14. maja u Jeshajmu i Stavangeru.

Cvetin Aničić je jedan od najboljih luktara u Srbiji. Bavi bavi se režijom, glumom i lutkarstvom. Saradnik je, autor i voditelj mnogih radionica za decu. Diplomirao na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost (NATFIZ) u Sofiji (Bugarska), član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Do 2020. Je režirao 50 pozorišnih predstava u Srbiji i Hrvatskoj, autor je preko 80 lutaka za pozorište i film. Saradnik je Zmajevih dečijih igara u Novom Sadu. Na televiziji bio nagažovan na brojnim dečijim emisijama i serijama, voditelj je lutkarskih radionica za decu. Saradnik je na akreditovanim seminarima za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. 15 godina aktivno radi sa decom članovima MNRO. Do sada za svoj rad nagrađivan u zemlji i u inostranstvu. Nosilac povelje Filip Višnjić za doprinos u kulturi Srbije. Oženjen, otac dve ćerke, živi i stvara u Šidu, u Srbiji.

Sve informacije o mestu nastupanja se mogu naći na FB stranicama lokalnih društava.

https://www.facebook.com/udruzenjesrbamihajlopupin.norveska

https://www.facebook.com/carlazar.drammen

https://www.facebook.com/S.U.Sveti.Sava

https://www.facebook.com/SrpskoDrustvoRasOslo

https://www.facebook.com/S.U.Milos.Obilic

https://www.facebook.com/ivo.andric.rogaland