Početna Kultura U Frankfurtu se za vikend održavaju 27. po redu „Majski susreti pisaca...

U Frankfurtu se za vikend održavaju 27. po redu „Majski susreti pisaca dijaspore”

Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta poziva na 27. po redu „Majske susrete pisaca dijaspore”. Svečano otvaranje je u petak 12. maja u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu (Thueringerstr. 3, 60316 Frankfurt am Main) sa početkom u 18 časova.

Centralna manifestacija ovogodišnjih Majskih susreta je u subotu 13. maja u Sali Sallbau Gutleut Rottweilerstr. 32 Frankfurt am Main. Program će početi manifestacijom za decu „Ala je lep ovaj svet” u 13 časova. U programu će nastupiti đaci Dopunske škole na srpskom jeziku iz Berlina, Štutgarta, Frankfurta, kao i deca koja pohađaju „Ršum školicu” pri Udruženju pisaca Sedmica.
U nastavku programa (od 18 časova) predstaviće se mnogobrojni gosti iz otadžbine, kao i gosti iz Mađarske, Švajcarske, Rumunije i Nemačke.

Od 20 časova publika će moći da uživa u stihovima gostiju koji će voditi kroz Majsku pesničku noć. Svi pesnici se moći da se predstave, a žiri će izabrati pobednike zlatnog, srebrnog i bronzanog Orfeja ovogodišnjih 27. po redu „Majskih susreta pisaca dijaspore”.