Početna Najave U Beču se 2. juna održava manifestacija Humetnost kojom će se pomoći...

U Beču se 2. juna održava manifestacija Humetnost kojom će se pomoći deci na KiM

U organizaciji Srpskog centra iz Beča u petak 2. juna 2023. godine u prostorijama VHS (Schwendergasse 41, 1150 Wien) će se održati manifestacija pod nazivom Humetnost.

Humetnost 2023 je manifestacija humanitarnog karaktera okrenuta pomoći i podršci onima koji to najmanje traže, a kojima je to najpotrebnije – deci i mališanima sa Kosova i Metohije”, istakli predstavnici Srpkog centra u Beču, koji su sa više udruženja u Beču pokrenuli ovu akciju. „Kome pomažemo? Ovogodišnja Humetnost se osrvće na jačanje duha zajedništva, timskog rada i sporta, te podržava rad Školice sporta i košarke Omladinskog i košarkaškog kluba Centar iz Kosovske Mitrovice. Cilj je olakšavanje rada kluba i omogućavanje sredstava neophodnih za funkcionalan nastavak pedagoškog rada i sportskog vaspitanja. Sva sredstva prikupljena prilikom Humetnosti 2023 su isključivo humanitarnog karaktera i biće uručena deci direktno od strane Srpskog centra”, dodali su organizatori.

Godinama članovi Srpskog centra pomažu decu i omladinu na Kosovu
Foto: arhiva SC Beč

Ovu manifestaciju održaće zajedno sa sledećim udruženjima i organizacijama iz Beča:

Dečji crkveni hor – Svetosavci, Prosvjetin mali hor, udruženje A: Kultura Vienna, Klub mladih umetnika – Prosvjeta Austrija, KUD Stevan Mokranjac, KUD Jedinstvo, KUD Branko Radičević (svi iz Beča) kao i Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, ogranak u Beču.

Ulaz je besplatan. Svako ko ne može da dođe i voljan je pomogne i podrži ovu manifestaciju, pomoć može uplatiti na račun Centra:

Serbisches Zentrum

AT06 1400 0100 1020 5862

Naznaka: Humetnost 2023