Početna Kultura Na Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji Srbiju predstavljaju Iva Njunjić i Tihomir...

Na Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji Srbiju predstavljaju Iva Njunjić i Tihomir Dičić

Na 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, Republiku Srbiju predstavlja rad „U refleksijama, 6°27’48.81”N, 3°14’49.20”E”, mladog autorskog tima koji čine Iva Njunjić i Tihomir Dičić, čiji je komesar Slobodan Jović. Projekat koji će biti predstavljen 19. maja  na svečanom otvaranju Paviljona Republike Srbije i Đardinima, realizuje Muzej primenjene umetnosti u ime Ministarstva kulture, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Okosnicu izložbe koja će biti predstavljena u srpskom paviljonu čini Jugoslovenski međunarodni sajam u Lagosu i politika nesvrstanosti koja je imala je veliki uticaj na društvo mladih nezavisnih država Afričkog kontinenta šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka.


Foto: ahriva Ministarstvo kulture

Izabrani rad odgovorio je na zadatu temu ovogodišnjeg Bijenala arhitekture u Veneciji „Laboratorija budućnosti/ The Laboratory of the Future”, kuratorke Lesli Loko. Svečano otvaranje 18. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji je 20. maja, a ovogodišnja smotra će trajati do 26. novembra, prenelo je Ministarstvo kulture Republike Srbije.