Početna Najave U subotu (20.05.) se u Danskoj izvodi monodrama Avanture Kraljevića Marka

U subotu (20.05.) se u Danskoj izvodi monodrama Avanture Kraljevića Marka

Monodrama „Avanture Kraljevića Marka”, po tekstu proslavljenog srpskog pisca za decu Slobodana Stanišića, u izvođenju Gorana Joksića i u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, biće izvedena u Danskoj na manifestaciji 21. Kros RTS-a u Danskoj za trofej Đorđe Čululejević u subotu 20. maja (stadion SELSKOV –Hillerød Ul. Selskovvej 76, Hillerød).

Početak predstave zakazan je za 14 časova, a njoj će prethoditi obraćanje ambasadorke Republike Srbije u Kraljevini Danskoj,Jasmine Mitrović Marić. „Marko Kraljević je jedan od najomiljenijih junaka srpskih narodnih pesama i priča. U njemu su sjedinjene osobine mnogih velikih i hrabrih istorijskih ličnosti. Bio je hrabar, pošten i pravičan, iznad svega voleo pravdu i istinu i uvek pomagao slabima i siromašnima”, istakao je pisac Slobodan Stanišić.

„Marko Kraljević je jedan od najslavnijih junaka naših narodnih umotvorina. U to nas uverava veliki broj pesama, priča, likovnih i vajarskih radova, kako starijih, tako i mlađih, čak i najmlađih stvaralaca. Vekovima su se ljudi divili Markovoj nedostižnoj veličini, nalazili uzor u njemu, poredili ga sa postupcima drugih, od kojih je on uvek veći i bolji. Dečji kulturni centar Beograd je odlučio da ovu predstavu podari svoj našoj deci koja budu prisustvovala 21. Kros takmičenju RTS-a u Danskoj” rekao je direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd, prof. mr Dragan Marić ujedno pozvavši decu da posete i učestvuju u ovoj manifestaciji.