Početna Kultura Nagrada studentskog žirija na festivalu u Italiji za film Nine Ognjanović

Nagrada studentskog žirija na festivalu u Italiji za film Nine Ognjanović

Film „Ovuda će proći put” Nine Ognjanović osvojio je nagradu studentskog žirija na 7. Internacionalnom filmskom festivalu Riviera u Sestri Levante u Italiji. Ostvarenje mlade autorke je bilo u konkurenciji od samo deset probranih igranih filmova iz celog svet, preneo je Filmski centar Srbije.

„Filmski festival Riviera je mladi, ekskluzivni festival na kom se prikazuju filmovi autora do 35 godina i to samo po pozivu. „Ovuda će proći put” je bio u konkurenciji od ukupno deset igranih filmova iz celog sveta, a ovo je ujedno bila i italijanska premijera ostvarenja mlade rediteljke iz Srbije, naglasili su u FCS. Tom prilikom Nina je FCS u Italiji izjavila da je to „diplomski film koji su napravili studenti te me posebno raduje da smo upravo dobili nagradu od studentskog žirija. Drago nam je što smo prikazali film italijanskoj publici na Riviera film festivalu i hvala im na sjajnoj prilici koju daju mladim rediteljima”.

Film„Ovuda će proći put” svetsku premijeru je imao na Slamdance festivalu u Americi gde je dobio nagradu publike i specijalnog priznanje žirija, dok je domaću premijeru imao na ovogodišnjem beogradskom FEST-u na kom je film osvojio Nagradu publike. Od 24. maja film nastavlja svoju svetsku turneju povratkom u Ameriku na festival Mamoth Lakes u Kaliforniji. Srpska publika će imati priliku da film pogleda u bioskopima na jesen ove godine, preneo je Filmski centar Srbije.

„Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu koga će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere. Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila. Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić”, opisali su u FCS.

Foto: Pointless Films/FCS