Početna Informacije Pomozimo Milani Matković  da samostalno korača

Pomozimo Milani Matković  da samostalno korača

Prijatelji i poznanici mlade devojke Milane Matković iz Bačke Palanke javili su našoj redakciji se sa molbom da proširimo vest da je i Milani, pored mnogih drugih osoba u Srbiji potrebna pomoć. Humanitarna fondacija Budi human – Aleksandar Šapić pokrenula je akciju sredstava se prikupljaju.

Milana je rođena 2002. godine i od rođenja je vezana za invalidska kolica. Uspostavljena joj je dijagnoza – Paralysis cerebralis spastica diaplegica. Na ovaj svet je došla prevremeno, što je dovelo do posledica u njenom razvoju. Mnogobrojne operacije koje je imala u toku lečenja nisu dale pomak.

Milana je, uz pomoć humanih ljudi već obavila dve operaciju u inostranstvu 2020.  i 2021. godine. Nakon njih usledile su svakodnevne fizikalne terapije. Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela resurse pa se obraćaju svim ljudima dobre volje da pomognu  svojim donacijama kako bi Milana prohodala i osamostalila se.

Sredstva su joj potrebna za redovne kontrole, rehabilitaciju, fizikalne terapije, ortopedska pomagala, troškove apoteke, laboratorijske analize, kao i za smeštaj i putne troškove u toku lečenja. Da Milana samostalno korača! Budimo humani!Pomozimo Milani!, istaknuo je u HO Budi human – Aleksandar Šapić.

U Bačkoj Palanci, organizovano je ovih dana niz humanitarnih akcija, kako bi Milana mogla da ode za Tursku. 10. juna građani Bačke Palanke organizuju humanitarni bazar za Milanu u 9 časova ispred robne kuće u Bačkoj Palanci, kako bi se sredstva sakupila i kako bi ova hrabra devojka mogla da samostalno korača.