Početna Najave Predavanja prof. dr Miloša Kovića u Inzbruku 24. juna a u Lincu...

Predavanja prof. dr Miloša Kovića u Inzbruku 24. juna a u Lincu 25. (juna)

Uoči Vidovdana, u subotu 24. juna 2023. u Inzbruku će gostovati prof. dr Miloš Ković, sa Univerziteta u Beogradu, koji će održati Vidovdansko humanitarno predavanje na temu „Kosovski zavet u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti srpskog naroda”, što ujedno predstavlja večno aktuelnu i jednu od trenutno najbitnijih tema koje se tiču srpskog naroda u dijaspori i otadžbini.

Predavanje organizuje humanitarna organizacija Spoji iz Inzbruka, koja je pozvala Srbe da u što većem broju dođu kako bi čuli „viđenje prof. Miloša Kovića i s njim prozborili o tome šta naš narod može učiniti za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji kao i za sam KosMet”. Nakon predavanja svi koji budu želeli moći će da nabave knjige profesora Miloša Kovića, a sav prihod od knjiga i donacija biće namenjen ugroženim porodicama na Balkanu.

Predavanje će početi u 20 časova u prostorijama KUD Đurđevdan (Dörrstraße 51, 6020 Innsbruck), ulaz će biti otvoren od 19.30. „Ovaj događaj u duhu bratske sloge i sabornosti organizujemo sa našim prijateljima iz Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Austrija, te će narednog dana u nedelju, 25. juna, prof. Ković predavanje održati i u Lincu, u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odmah posle Svete Liturgije! U nadi da ćemo se videti na Vidovdanskim humanitarnim predavanjima u Inzbruku i Lincu, želimo vam svako dobro od Gospoda”, poručili su članovi Srpske pravoslavne omladine Inzbruk – SPOJI.