Početna Događanja Učenici Srpske škole u Luksemburgu trčali Kros RTS-a

Učenici Srpske škole u Luksemburgu trčali Kros RTS-a

„Oni pohađaju različite razrede, jedna devojčica je prvi, druga drugi, a treća treći razred. Tako je isto bilo i za dečake. Devojčice su trčale zajedno. Ove koje su prvi i drugi razred su završile trku nakon 200 metara, a učenica trećeg razreda je zadnjih  100 metara  istrčala sa svojim mlađim bratom. Slično je bilo i za dečake, dvojica su završila trku posle 200 metara, a đak trećeg razreda je istrčao još sto metara, sam, uz navijanje ostalih učenika  i roditelja” preneo je utiske sa Kros-a RTS-a u Luksemburgu nastavnica Dragana Petrović.

U Srpskoj dopunskoj školi u Luksemburgu je istaknuto je roditeljski savet još prošle godine odlučio (uz saglasnost ostalih roditelja) da ne žele da se deca dele na pobednike, nego da se svi učesnici proglase pobednicima. „Stoga sam, kao nastavnica, svakom učeniku poklonila paketić, u kom su bili slatkiši, dečji sokić kao i medalja, na kojoj je pisalo pobednik. Pored đaka, paketiće su dobili i njihova mlađa braća. Slično je bilo i prošle godine”, dodala je nastavnica.

Nakon završetka Krosa, svi prisutni su gromoglasnim aplauzom pozdravili sve učesnike. „Podelili smo paketiće, svakom učeniku je okačena medalja oko vrata, a zatim smo svi uživali u torti, koju je, doneo jedan roditelj”, prenela je deo atmosfere nastavnica Dragana Petrović.