Početna Kultura U Jerevanu održana promocija knjige „Konzulski zapisi” počasnog konzula Srbije Babkena Simonjana

U Jerevanu održana promocija knjige „Konzulski zapisi” počasnog konzula Srbije Babkena Simonjana

U Muzeju književnosti i umetnosti Jegiše Čarenc u Jerevanu, nedavno je održana promocija knjige „Konzulski zapisi”, Babkena Simonjana. Knjiga je objavljena jermenskom jeziku, a autor Babken Simonjan, je počasni konzul Srbije u Jerevanu. Promociji su prisustvovali poštovaoci njegovog rada, među kojima i predstavnici Ambasade Srbije u Jermeniji.

„Sećanja na svoj angažman i razgovore koje je obavio tokom prvih 15 godina rada na funkciji počasnog konzula Srbije (2007-2022), Simonjan je pretočio u knjigu u kojoj je opisao susrete sa zvaničnicima Srbije, verskim poglavarima, diplomatama, akademicima, kao i svoja razmišljanja o prijateljstvu i vezama Srbije i Jermenije”, istaknuto je Ambasadi Srbije u Jerevanu.

Na promociji su, osim autora, govorili i ambasadorka Srbije u Jermeniji Tatjana Panajotović Cvetković, direktor Istorijskog instituta Akademije nauka Jermenije akademik Ašot Melkonjan, urednik knjige i direktor Muzeja književnosti i umetnosti Jegiše Čarenc Vahagn Sargsjan, urednik knjige i istoričar Gevorg Jazičjan, filolog Anait Simonjan, kao i dopisni član Akademije nauka R. Jermenije prof. dr Aelita Doluhanjan.

Foto: Ambasada Srbije u Jeveranu