Početna Informacije U Meksiku uručene nagrade na nacionalnom studentskom takmičenju za izradu i primenu...

U Meksiku uručene nagrade na nacionalnom studentskom takmičenju za izradu i primenu Teslinog transformatora

U Muzeju istorijskog pamćenja Autonomnog univerziteta u Puebli uručene su nagrade na nacionalnom studentskom takmičenju za izradu i primenu Teslinog transformatora, organizovanom od strane Meksičkog društva za fiziku, Autonomnog univerziteta u Puebli i Ambasade Republike Srbije u Meksiku, uz nesebičnu podršku Muzeja Nikole Tesle u Beogradu, prenela je srpska ambasada u Meksiku.

„Prilikom svečanosti uručenja nagrada, studentima su se obratili Elsa Ernandes, direktorka Muzeja istorijskog pamćenja, dr Ignasio Martines, prorektor Autonomnog univerziteta u Puebli, dr Arturo Fernandes Teljes, šef Katedre za fiziku na pomenutom Univerzitetu, i ambasadorka Srbije u Meksiku Tatjana Conić. Zahvalivši na učešću na ovom takmičenju, ambasadorka Conić je poželela svima mnogo uspeha u daljem toku studija i izrazila zadovoljstvo zbog dobrog poznavanja pronalazaka Nikole Tesle, odnosno njegovog ogromnog doprinosa koji je ostavio čovečanstvu”, dodato je u saopštenju.

Nagrade su podeljene po kategorijama: za nacrt i izgradu Teslinog transformatora, za pred univerzitetski i univerzitetski nivo, za upotrebu i korišćenje Teslinog transformatora, takođe pred i univerzitetski nivo. Posebna priznanja su dobili učenici i studenti: Tehnološko-poljoprivrednog centra 184, Autonomnog univerziteta u Puebli, Tehnološkog univerziteta Misteka i Visokog tehnološkog univerziteta Siera Norte iz Pueble. Ambasada Republike Srbije je dobitnicima nagrada uručila prigodne poklone koje je dostavio Muzej Nikole Tesle u Beogradu.
Foto: Ambasada Srbije u Meksiku