Početna Događanja U Salcburgu u Austriji obeležen Vidovdan

U Salcburgu u Austriji obeležen Vidovdan

U nedelju, 2. jula 2023. godine, svečano je proslavljen Vidovdan u parohiji Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu. Svečanost je počela liturgijom, koju je služio nadležni paroh protojerej-stavrofor Dragan Erić uz pratnju parohijskog hora, koga vodi Sanja Branković. Paroh Erić je osveštao slavska obeležja i prerezao kolač ovogodišnje kume Živane Josipović iz Halajna. Domaćin narednog Vidovdana biće Đorđe Jovanović iz Nojmarkta.


Foto: CO Salcburg

Vidovdansku proslavu upotpunili su, u crkvenoj porti članovi parohijskog hora, deca polaznici Prosvjetine škole srpskog jezika pod rukovodstvom Monike Radulović. Harmonikaši Jovan Majstorović i Pavle Mijatović odsvirali nekoliko potom nekoliko numera.

Takođe su nastupili i folklorni igrači članovi KUD KSZS Salcburg, KUD Zavičajno kolo Salcburg i KUD Sloga Salcburg. Program je po blagoslovu nadležnog paroha vodio Marko Kodžić. Za bogatu trpezu i posluženje postarale su se članice Kola srpskih sestara kao i mnogobrojni verni parohijani.

Svečanosti su prisustvovali i generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Vera Vukićević, kao i konzul Dejan Udovičić.