Početna Događanja Članovi SKUD Nikola Tesla iz Frajburga u Nemačkoj se družili uz roštilj

Članovi SKUD Nikola Tesla iz Frajburga u Nemačkoj se družili uz roštilj

Ovogodišnje letnje druženje u prirodi članova Srpskog kulturnog i umetničkog društva Nikola Tesla iz Frajburga bilo je veoma veselo i puno smeha. Iako zbog obaveza nisu mogli svi da dođu oni koji su bili su uživali, družili se, roštiljali, pevali a par mlađih igrača je i zaigralo. Najlepše iznenađenje je priredila šestogodišnja Anastasija Panić koja je sa folklorašicama izvođačkog ansambla odigrali kompletnu koreografiju „Igre iz Leskovca”. Druga šaljiva iznenađenja priređivali su supružnici dece igrača, koji su jedni drugima pevali pesme. Toliko je smeha bilo da i prisutni turisti, koji su došli do vidikovca kao testeri vina (jer je grad Frajburg sa okolinom poznati vinski grad) da uživaju u pogledu na deo Nemačke, Švajcarske i Francuske nisu pratili priču svog vodiča već su se smejala i aplaudirali sa članovima SKUD-a Nikola Tesla.


Foto: SKUD Nikola Tesla/ Rasejanje.info
I „momci” veterani su tokom druženja odigrali po koju igru, kod dame bile aktivnije u pevanju. Hrane i pića bilo je u izobilju, kao i domaće kafe, koja se kuvala nakon roštiljanja, pa je i ona svojim posebnim mirisom mamila prisutne oko članova SKUD-a Nikola Tesla.
Prisutni su se složili da bi mogli češće da organizuju ovakva druženja, jer uživanju u zelenilu, pevanju, igranju i dobrim pričama uvek nedostaje.