Početna Događanja U Bukureštu održana promocija turističke ponude Vrnjačke Banje

U Bukureštu održana promocija turističke ponude Vrnjačke Banje

U Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu nedavno je održana promocija turističkih potencijala Vrnjačke Banje, jedne od najposećenijih destinacija u Srbiji, a ujedno i najveće banje u Srbiji.

„Uz prisustvo brojnih predstavnika medija iz Rumunije i turističkih agencija, o značaju ove destinacije i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista iz Rumunije govorili su ambasador Stefan Tomašević, predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predstavnici Turističke organizacije Vrnjačka Banja, Spa travel turističke agencije i hotelijera i ugostiteljske privrede”, prenela je Ambasada Srbije u Bukureštu.

Ambasador Tomašević je izrazio zadovoljstvo zbog prilike „da se u Ambasadi organizuje jedan ovakav događaj, koji je od velikog značaja za dodatno povezivanje i jačanje veza između Srbije i Rumunije”. Ukazao je da, „iako Srbija i Rumunija na godišnjem nivou beleže povećanje broja međusobnih poseta turista, postoji veliki potencijal u atraktivnim destinacijama poput Vrnjačke Banje, koje su u Rumuniji nedovoljno poznate”. Izrazio je nadu da će ovaj događaj dodatno doprineti da u Srbiji ima više turista iz Rumunije u nastupajućem periodu.

Foto: Ambasada Srbije u Rumuniji