Početna Informacije U Gracu u Austriji u toku osnivanje Prosvjetinog malog hora

U Gracu u Austriji u toku osnivanje Prosvjetinog malog hora

Lepe vesti stižu iz Graca. Nakon prošlogodišnjeg otvaranja Prosvjetinog odeljenja škole srpskog jezika i Male pričaonice, ove godine, u ovom gradu počinje sa radom i Prosvjetin Mali hor.

„Hor predstavlja lepu mogućnost da se muzički talenat kod dece neguje i razvija, kao i priliku da se srpski jezik primeni kroz muziku i pesmu. Deca kreativno i korisno provode svoje slobodno vreme, a istovremeno stiču osnovno muzičko obrazovanje. Nastupima i probama, deca učvršćuju samopouzdanje i uče se zajedništvu”, istakli su u Prosvjeti u Gracu uz obaveštenje da je program Malog hora je namenjen za decu uzrasta od 6 do 13 godina. Hor će imati prilike da nastupa na lokalnim i drugim događajima.

Nastavnik Malog hora je Mihajlo Ranđelović, diplomirani muzički pedagog na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Gracu. Mihajlo je mlad i perspektivan momak koji ima iskustva u radu sa decom i spreman je da podeli svoje znanje.  Lokacija su prostorije Jugend am Werk Lauzilgasse 25 u Gracu. Probe će trajati 90 minuta i biće ili subotom ili nedeljom. „Tačan termin biće utvrđen nakon završetka prijava”, istaknuto je u Prosvjeti u Gracu, u Austriji.

Na obe fotografije su mali pevači Prosvjetinog malog hora iz Beča
Foto: SPKD Prosvjeta Austrija