Početna Kultura Festival domaćeg filma Adria Film Fest se održava u Beču od 7....

Festival domaćeg filma Adria Film Fest se održava u Beču od 7. do 10. septembra

Festival domaćeg filma Adria Film Fest će po treći put biti održan u Beču, u periodu od 7. do 10. septembra 2023, u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat. Festival se održava uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u Beču, kao i uz podršku generalnog sponzora, kompanije Ria Money Transfer.

Festival svečano otvara film „Što se bore misli moje” Milorada Milinkovića, koji će imati svoju internacionalnu premijeru na Adria Film Festu u četvrtak, 7. septembra, u bioskopu Urania. Film „Što se bore misli moje” reditelja Milorada Milinkovića, govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu-

Svečanu austrijsku premijeru će svojim prisustvom uveličati glumačka i autorska ekipa filma!

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bisokopsko platno stiže uzbudljiv istorijski, politički triler o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Uloge u filmu tumače: Dragan Mićanović, Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Zoran Cvijanović, Luka Grbić i mnogi drugi. Film se prikazuje u originalnoj verziji, na srpskom jeziku, sa engleskim titlom.


Foto: Adria film

Adria Film Fest je ove godine koncipiran kao četvorodnevni filmski festival u okviru koga će ukupno biti prikazano deset igranih i tri dokumentarna filma, koji predstavljaju najznačajnija kinematografska ostvarenja iz Srbije i regiona.

Festival se sastoji od tri programske celine. Glavni program festivala održava se u bioskopu Urania i u okviru ove selekcije premijerno će biti prikazana četiri dugometražna igrana filma u terminima od 20 časova. Filmskim projekcijama će prisustvovati članovi autorskih i glumačkih ekipa, koji će za ovu priliku doći u Beč kako bi se predstavili publici i odvojili vreme za kratke diskusije.

U istom bioskopu, u terminima od 18 časova, biće prikazana tri dokumentarna filma koja su osvojila brojne festivalske nagrade, pružajući publici jedinstven uvid u različite teme koje odjekuju u današnjem društvu. U bioskopu Cineplexx Millennium City, prikazuje se reprizna selekcija šest najboljih srpskih filmova koji su u austrijskim bioskopima prikazivani u 2022. i 2023. godini. Projekcije se održavaju u terminima od 18 i 20 časova.

Filmovi će biti prikazivani u originalnim verzijama, sa engleskim ili nemačkim titlom. Ulaznice za projekcije će u toku ove nedelje biti puštene u prodaju na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na stranici bioskopskog lanca Cineplexx.