Početna Kultura Premijera restauriranog filma „Pusti snovi”

Premijera restauriranog filma „Pusti snovi”

Povodom stogodišnjice od rođenja slavnog srpskog glumca Mije Aleksića, Jugoslovenska kinoteka i kompanija A1 Srbija organizuju specijalnu projekciju – premijerno prikazivanje tridesetog digitalno restaurisanog filma u okviru projekta A1 Кinoteka. Premijera će biti upriličena na terasi Doma vojske Srbije u okviru A1 Кinoteka letnjeg bioskopa – 30. avgusta u 21 čas. Ulaz na projekciju je besplatan.

Domaći klasik „Pusti snovi”, u režiji Soje Jovanović iz 1968. godine u produkciji Centar filma, donosi univerzalnu priču o običnom čoveku koji sanja velike snove. Mija Aleksić, koji tumači ulogu prodavca u robnoj kući mašta o poznatoj filmskoj divi i o tome da postane cenjen u filmskom svetu. Svoje slobodno vreme provodi pišući scenarija i baveći se amaterskom glumom. Sekvence realnosti i snova smenjuju se tokom filma, a poznata imena tadašnje televizije, mode i muzike, kao i autentične lokacije, publiku će vratiti u neka stara vremena, u Beograd s kraja šezdesetih godina, na modne revije, filmske setove, u robne kuće, itd.


Foto: Jugoslovenska kinoteka

Pored Mije Aleksića, glumačku postavku čine Mira Banjac, Nuša Marović, Dragutin Dobričanin, Uglješa Rajčević, Mića Tomić, Ana Кrasojević, Arsen Dedić i drugi.

Ulaz na projekciju je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti sat vremena pred početak projekcije ispred Doma vojske Srbije u ulici Braće Jugovića 19. U slučaju kiše, projekcija će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1.

Izvor: Jugoslovenska kinoteka