Početna Najave U Hamiltonu u Kanadi se u nedelju održava Teslin festival

U Hamiltonu u Kanadi se u nedelju održava Teslin festival

Upravni odbor organizacije Nikola Tesla Educational Corporation (NTEC) iz Hamiltona u Kanadi, poziva sve na tradicionalni Teslin festival u električnom gradu (Tesla’s Electric City Festival), koji će se po šesti put održati u Hamiltonu, u nedelju 24. septembra 2023. od 11 časova do 17  časova. Mesto održavanja je Muzej pare i tehnologije (Museum  of Steam and Technology) koji se nalazi na adresi, 900 Woodward Avenue.

„Ove godine će uz uobičajene prezentacije i film o životu i radu našeg velikana Nikole Tesle, kao i demonstracije eksperimenata i uređaja baziranih na njegovim pronalascima, sadržaj biti obogaćen novim eksponatima i kulturno-umetničkim programom. Pored našeg udruženja, biće prisutne još neke organizacije čija je delatnost vezana za stvaralaštvo Nikole Tesle”, poručili su iz organizacije Nikola Tesla Educational Corporation.

Festival je prevashodno namenjen mladima, kako bi ih upoznao sa Teslinim pronalascima, zatim kako bi im ukazao na značaj koji imaju u savremenom životu kao bi pobudio njihovo interesovanje, kako bi obogatili znanje o ovom geniju, vizionaru i altruisti.

„Nemojte da propustite ovaj nas tradicionalni i željno očekivani događaj. Provešćete par ugodnih sati, čućete mnogo interesantnih detalja iz Teslinog života, videti nekoliko uređaja koje je pronašao i sami učestvovati u radu nekih od njih. Takođe ćete imati priliku da nabavite neku knjigu o Tesli iz naše bogate ponude kao i prigodnu majicu kao uspomenu na ovaj izvanredan događaj. Ulaz je besplatan. Nadamo se da ćemo vas videti na Festivalu u što većem broju”, istakli su organizatori.