Početna Događanja Na Malti završena treća radionica „Bez biznis alata nema zanata”

Na Malti završena treća radionica „Bez biznis alata nema zanata”

Koliko je važno planiranje poslovanja i postavljanje poslovnih ciljeva? Da li je poslovni uspeh lakše postići uz kvalitetne i lako merljive ciljeve? Na ova i mnoga druga pitanja stigli su odgovori na trećoj onlajn radionici pod nazivom „Bez biznis alata nema zanata”, koja je nedavno održana na Malti, u okviru projekta „Most uspešnih žena Srbije i Malte”.

Dr Tatjana Mamula Nikolić vodila je ovu radionicu. „U toku poslednje, izuzetno uspešne radionice vođene od strane dr Tatjane Mamule Nikolić, istražili smo važnost postavljanja jasnih poslovnih ciljeva i bavili se pitanjem kako ih kvalitetno formulisati i pratiti. Kroz zanimljive i dobro osmišljene vežbe, imale smo priliku da bolje razumemo važnost planiranja i postavljanja ciljeva, ulazeći čak i u „cipele kupaca”, istakla je Olivera Vasić-Brčević, jedan od glavnih inicijatori ovog projekta.

Treću onlajn radionicu je vodila dr Tatjana Mamula Nikolić

„Veći deo vremena tokom radionice bio je posvećen unapređenju poslovnih veština kroz vežbe koje smo izvodile kako samostalno, tako i u grupi. Ovakav interaktivan pristup angažovao je našu kreativnost i aktivno učešće tokom celog trajanja radionice. Kao rezultat vežbi koje smo obavljale tokom radionice, postignuti rezultati su naišli na odobravanje i konstruktivne sugestije moderatorke, što je dodatno motivisalo polaznice da nastave sa unapređivanjem svojih poslovnih veština”, dodala je Olivera Vasić-Brčerević.

Dr Tatjana Mamula Nikolić je kroz konkretne primere iz prakse približila nove poslovne pojmove, što nam je dodatno obogatilo iskustvo tokom ove radionice.

„Svoje utiske o učešću u projektu i radionici delila je Marijana Marjanović, konsultant za upravljanje poslovnim procesima. Marijana pomaže malim i srednjim kompanijama da unaprede svoje poslovanje kroz unapređenje svojih poslovnih procesa. Takođe je i saradnik Proveravač prema nekoliko ISO standarda za kompaniju The British Standards Institution. Trenutno živi i radi u Saudijskoj Arabiji. Njen osvrt će nam pomoći da bolje razumemo koliko je ova radionica bila inspirativna i korisna za učesnice”, naglasila je Olivera.

„Radionica „Bez biznis alata nema zanata” pruža odlične informacije o savremenim alatima koji omogućavaju da se u poslovanju razmišlja van ustaljenih okvira i pronalaze novi i kreativni načini za njegovo kontinualno poboljšanje”, istakla je Marijana Marjanović i dodavši da predavač prof. dr. Tatjana Mamula Nikolić prati najnovije trendove i prenosi nam sa velikom jednostavnošću kompleksne poslovne koncepte. „Najveća vrednost radionice su praktične vežbe na kojima odmah pokušavamo da primenimo naučeno i teoriju pretvorimo u praksu koju možemo koristiti i van radionice. Obzirom da sam već imala prilike da prisustvujem Tatjaninim predavanjima, znala sam da mogu da očekujem i od ove radionice dobru atmosferu i mnogo korisnih informacija koje ću moći odmah da iskoristim u svom poslu. Naravno tome doprinosi i besprekorna organizacija od strane Olivere koja je okupila sjajne učesnice i predavače i omogućila nam ovo jedinstveno iskustvo puno praktičnog znanja koje ćemo sigurno dugo pamtiti”, naglasila je Marijana Marjanović.