Početna Događanja KUD Kragujevački iz Austrije po prvi put proslavio slavu udruženja Miholjdan

KUD Kragujevački iz Austrije po prvi put proslavio slavu udruženja Miholjdan

Članovi i prijatelji KUD Kragujevački iz Austrije ove godine po prvi put proslavilo svoju slavu, Miholjdan. Proslava je održana u prostorijama KUD u Klingenbahu, uz prisustvo članova KUD-a, njihovih roditelja kao i sveštenika Braneta Bjelića. „Pored njih, proslavi su se pridružili i članovi Zajednice Donje Austrije, među kojima su se istakli Žiko Petrović (Semberija i Majevica) i Slaviša Račanović (Dukat), kao i brojni prijatelji KUD-a Kragujevački”, istakli su predstavnici KUD Kragujevački. Na zabavi, koja je usledila u sali prisustvovalo je više od 300 posetilaca.
Obeležavanje slave sa prijateljima počelo je izvođenjem himne Bože pravde, koju je izvela Ksenija Radojković iz KUD Brojanica iz Graca.


Foto: KUD Kragujevački

„Ove dve proslave ( i u prostorijama kluba i u velikoj sali sa prijateljima) označile su značajan trenutak u istoriji KUD Kragujevački, naglašavajući njihovu posvećenost kulturi i zajedništvu”, istakla je uprava ovoga društva. Ona se zahvalila gostima na dolasku, posebno udruženjima KUD Krajišnik, Dukat, Mladost, Kolo, Brojanica i KUD Zavičaj. „Nakon prelepih pesama i igara koje su izvodili gosti i domaćini, usledilo je veselje uz Total bend. KUD Kragujevački se ovom prilikom zahvaljuje svim gostima koji su bili to veče sa nama. Takođe zahvaljujemo se deci i roditeljima na svesrdnoj pomoći u organizaciji. Ovom prilikom želimo da napomenemo da naš KUD prima nove članove”, istakli su u ovom društvu.