Početna Informacije Organizacija Lajflajn Kanada obezbeđuje Srbiji opremom skrining sluha

Organizacija Lajflajn Kanada obezbeđuje Srbiji opremom skrining sluha

Minulog vikenda prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali su na dva veoma uspešna dobrotvorna događaja koje je organizovala humanitarna organizacija Lajflajn Kanada. Ova organizacija duže od 25 godina radi pod pokroviteljstvom Kraljevskog visočanstva. 14. oktobra priređena dobrotvorna večera u hotelu Don Veli u Torontu, a potom služba u crkvi i ručak na Nijagarinim vodopadima u nedelju, 15. oktobra.

Ovi humanitarni događaji, gde je na prvom u Torontu održana i dobrotvorna aukcija, organizovani su u skladu sa zajedničkom vizijom pružanja preko potrebne podrške unapređenju zdravstvene zaštite novorođenčadi i dece širom Srbije, preneli su u saopštenju prestolonasledničkog para. Glavni cilj je da svaka bolnica u Srbiji bude opremljena opremom za skrining sluha.

Prestolonaslednik Aleksandar iTom Rakočević, poslanik u pokrajinskom parlamentu Ontarija
Foto: Kraljev dvor

„Procedura skrininga sluha za novorođenčad i malu decu je od najveće važnosti. Smatram da nijedna beba ne sme da napusti bolnicu bez trominutnog pregleda, kako bi se utvrdilo da nema problema sa sluhom“, rekla je princeza Katarina i dodala: „čvrsto verujem da svaka bolnica treba da ima opremu za ovaj test i da roditelji moraju da se ohrabruju da njihova deca treba da se pregledaju, kako bi bili sigurni da je sve u redu. Aparati koji će biti obezbeđeni zahvaljujući vašoj velikodušnosti omogućiće brz, precizan i neinvazivan pregled sluha novorođenčadi, što će značajno poboljšati mogućnost ranog otkrivanja problema sa sluhom i pravovremene intervencije. Nikada ne smemo da prestanemo da podržavamo naše zdravstvene ustanove i da se borimo za bolju budućnost naše dece. Dirnuta sam i zahvalna što znam da sam okružena ljudima koji dele istu viziju, strast i posvećenost da pruže podršku onima kojima je pomoć potrebna. Zajedno smo u protekle dve i po decenije uradili mnogo toga. Pomogli smo mnoge domove za decu bez roditeljskog staranja, vrtiće, bolnice, škole i brojne druge ustanove. Kad god odem na ova mesta, vidim iskrene osmehe i zahvalnost na licima svih ljudi kojima ste pomogli svojom iskrenom velikodušnošću i želim da podelim ovaj divan osećaj sa vama. Davanje dobrog primera, najboljeg primera celom svetu, moja je glavna misija od ranog detinjstva, i to je bilo jedno od najviše prožimajućih iskustava u mom životu. I vidim da svi dobro znate koliko je veliko zadovoljstvo kada znate da ste pomogli nekome kome je pomoć potrebna. Zahvalna sam na prilici da pomognem našim ljudima. Naša je dužnost da uvek budemo tu za narod Srbije i Republike Srpske“, izjavila je ovom prilikom princeza Katarina.

Pored prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine ovim događajima su prisustvovali i Dejan Ralević, ambasador Srbije u Kanadi, Nebojša Tatomir, konzul Srbije u Torontu, Tom Rakočević, poslanik u pokrajinskom parlamentu Ontarija, Rami Blair, vicekonzul Sjedinjenih Američkih Država u Torontu, Darko Rajaković, glavni trener NBA tima Toronto Reptors, kao i mnogi drugi ugledni gosti, prijatelji i simpatizeri Humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, koji su još jednom pokazali volju i spremnost da pruže podršku onima kojima je pomoć potrebna u našoj zemlji.