Početna Događanja Obeležena hramovna slava u Augzburgu

Obeležena hramovna slava u Augzburgu

U Augzburgu je proslavljena hramovna slava, Sveti Stefan i Jelisaveta Štiljanović. Liturgiju je služio vladika diseldorfski i nemački Grigorije uz sasluženje jereja Filipa Milunovića, paroha minhenskog, jereja Nenada Živkovića, paroha augzburškog, đakona Dejana Ristića i mnogobrojnog vernog naroda.

Vladika Grigorije je nakon pročitanog Jevanđelja govorio o jevanđeoskom događaju oživljena udovičinog sina, podsećajući da je milost Božija ta koja sve nadilazi. Potom su blagosiljana i osveštana slavska znamenja ovogodišnjih domaćima Dušanke Vajndl, Ene Lužije, Borisa Erića i Nemanje Simovića sa svojim porodicama.  Boriša Jovančić sa svojom porodicom kum je sledeće slave.


Foto: CO Augzburg

U porti hrama mladi folkloraši KUD Drina i KUD Sveti Sava iz Augzburga izveli su bogat kulturni program. „Bogatu i raznovrsnu trpezu ljubavi za sve prisutne pripremili su ovogodišnji domaćini slave, Dušanka Vajndl, Ena Lužija, Boris Erić i Nemanja Simović sa svojim porodicama, uz pomoć Crkvene opštine i mnogih parohijana. I na taj način, zajedno učestvujući u organizaciji i pripremi proslave hramovne slave, pokazuje se naznačenje crkve i duh parohijske zajednice”, istaknuto je u CO Augzburg.