Početna Događanja Srpsko udruženje Sveti Sava iz Vestfolda u Norveškoj proslavilo tri godine postojanja

Srpsko udruženje Sveti Sava iz Vestfolda u Norveškoj proslavilo tri godine postojanja

Srpsko udruženje Sveti Sava u Vestfoldu iz Norveške minulog vikenda proslavilo je svoj treći rođendan. „Ponosni smo na sve aktivnosti i druženja koje smo organizovali, znanje i iskustva koje smo stekli u ove tri godine. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez vaše podrške”, istakli su članovi uprave ovog mladog udruženja u Norveškoj. Među mnogobrojnim aktivnostima ovo udruženje nudi svojim članovima srpsku školu za decu, biblioteku, folklor, fudbalske treninge, mesečne liturgije, izlete i ekskurzije.


Foto: FB Sveti Sava

Pre obeležavanja trećeg rođendana članovi su se okupili i organizovali  žurku, gde su sa prijateljima Norvežanima uživali u prezentaciji srpske kulture, muzike i hrane. „Veliko hvala vama koji ste uložili trud u organizaciji ovog događaja, pripremili hranu, pomogli u kuhinji i u baru, i oko milion malih i velikih stvari koje su toliko značile za uspeh ove večeri! Zahvaljujemo se neumornim Marihøne Airlines na sjajnoj svirci i našim divnim pevačicama, Ani i Neveni, koje su prelepim glasovima dodatno okitile muziku. Zatim, našim uvek nasmejanim folklorašicama. I naravno, Neši koji je pauze popunio muzičkim hitovima za sve ukuse. Za kraj, hvala našem prijatelju Olav Gobergi na lepom govoru i sjajnom srpskom crnom vinu, koje je podjednako oduševilo i goste i domaćine”, Istakli su članovi udruženja Svetog Save.

Srpsko udruženje Sveti Sava je dobrovoljna, neprofitabilna, nepolitička i nezavisna organizacija, čiji su članovi norveški građani na teritoriji regije Vestfold i šire. Udruženje sarađuje sa bratskim udruženjima koji kao i mi svojim radom i trudom teže da sačuvaju korene, tradiciju i kulturu sa svojim sunarodnicima. Osnovano je 24.10.2020. godine u Tonsbergu od strane Srba koji žive na teritoriji Vestfolda u Kraljevini Norveškoj. Zadatak udruženja je očuvanje identiteta te borba za prava i ugled Srba u Norveškoj i u celini kao i očuvanje i nega srpske tradicije i kulture. Vizija udruženja je brža i lakša integracija članova udruženja u Norveško društvo, upoznavanje Norveške kroz razne vidove kulturnih i sportskih manifestacija. Dodatne informacije se mogu dobiti na stranici udruženja a i pogledati i u arhivi medijskoj portala Rasejanje.info.