Početna Događanja I u Njujorku održan dokumentarni film o Nikoli Tesli

I u Njujorku održan dokumentarni film o Nikoli Tesli

Nakon dve projekcije održane u Vašingtonu, novi dokumentarni filma o Nikoli Tesli pod nazivom „Bežično –neispričana priča o Nikoli Tesli” prikazan je nedavno i u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku. „Ovo ostvarenje, koje donosi novu, do sada neispričanu priču o vanvremenskom  naučniku, pronalazaču, futuristi, filantropu, ali iznad svega izuzetnom čoveku, predstavlja autorsko delo Muzeja Nikole Tesle u Beogradu nastalo u saradnji sa producentskom  kućom Sajko Media & Events, čiji su predstavnici, Sava i Andrijana Sajko, za ovu priliku doputovali u SAD te su prisustvovali projekciji filma u GK”, saopšteno je u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

Pre početka projekcije, goste je pozdravila konzul-žeran Olgica Vlačić, a prisutnima se zatim obratila direktorka Muzeja Nikole Tesle u Beogradu Ivona Jevtić, koja je istakla da je se ovaj dokumentarni film razlikuje od svega što je do sada urađeno na temu života i dela ovog velikog genija. Naglasila je da film obuhvata skup različitih tema i događaja iz veoma sadržajnog, ali i misterioznog života Nikole Tesle.

Prikazivanje dokumentarnog filma „Bežično –neispričana priča o Nikoli Tesli” ispraćeno je velikim aplauzom i brojnim pozitivnim komentarima, ali i izraženim interesovanjem da se projekcija ovog filma održi i u drugim gradovima  u okviru jurisdikcionog područja ovog konzulata, istaknuto je u Njujorku.

Foto: GK Srbije u Njujorku