Početna Događanja Turistička organizacija Beograda učestvovala na Sajmu turizma u Bukureštu

Turistička organizacija Beograda učestvovala na Sajmu turizma u Bukureštu

Predstavnici Ambasade Republike Srbije u Bukureštu posetili su štand Turističke organizacije Beograda na Sajmu turizma ROMEXPO, koji je održan u Bukureštu od 9. do 12. novembra. Ambasador Stefan Tomašević je istakao da učešće na Sajmu turizma u Bukureštu predstavlja izuzetno važan korak u turističkoj razmeni između Srbije i Rumunije. Ukazao je da postoji veliki potencijal na tržištu Rumunije, kao i da se posle Sajma očekuje da dosadašnji rezultati budu još bolji, a promocija Beograda još učestalija.

Turistička organizacija Beograda je posle višegodišnje pauze, zbog velikog porasta broja rumunskih turista u Beogradu, uzela učešće na ovom sajmu  i tom prilikom realizovala brojne sastanke sa turoperatorima i agencijama iz Rumunije, koji su izrazili interes za celokupnu ponudu, vikend pakete, kao i ponudu Beograda tokom predstojećih zimskih i novogodišnjih praznika. Ostvareni su kontakti i sa Udruženjem turističkih agencija Rumunije kao i međunarodnom federacijom turističkih novinara FIJET.  Na štandu TOB bili su prisutni i predstavnici nacionalne avio kompanije Er Srbija koji su predstavili mogućnosti za putovanja avio prevozom na relaciji Beograd-Bukurešt, direktnim letom 12 puta nedeljno. Tokom Sajma, Er Srbija je aktivirala promotivnu ponudu sa cenama počev od 99 evra za povratnu kartu, za putovanja u periodu od 13. novembra do 20. decembra.

Učešće TO Beograda na sajmu ROMEXPO prvog dana uveličao je i nastup Nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama Srbije KOLO.

Izvor: Ambasada Republike Srbije u Rumuniji

Foto: Ambasada Republike Srbije u Rumuniji