Početna Događanja Za Bambi iz Beča zlatne plakete i specijalne nagrade

Za Bambi iz Beča zlatne plakete i specijalne nagrade

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča, koje ove godine obeležava 50 godina rada i postojanja, osvojilo je dve zlatne plakete i tri specijalne nagrade na nedavno održanoj Smotri dečijih folklornih ansambala Austrije.

Članovi omladinskog ansambla Bambija nastupili su u takmičarskom delu manifestacije sa koreografijom „Oj dodole, mili Bože”, pesme i igre okoline Leskovca, koreografa Vladan Radojkovića. Za muzički aranžman bio je zadužen Momir Marijoković dok su umetnički rukovodioci Aleksandar Pantić i Ilija Juga. Za ovu igru mladi igrači Bambija osvojili su zlatnu plaketu i specijalne nagrade za prikaz običaja dodole u leskovačkom Pomoravlju i narodnu nošnju.

Zlatnu Plaketu i specijalnu nagradu za najbolji muzički aranžman osvojili su i u kategoriji do 12 godina,  koreografijom „Igre iz Homolja”, koreografa Vladana Radojkovića i Momira Marijokovića zaduženog za muzički aranžman.

Foto: KSD Bambi Beč

Takođe deca Bambija su se publici predstavila i u revijalnom delu koreografijom „I tako smo se igrali svirača”, koreografa Radojkovića i Marijokovića za muzički aranžman.

Predsednik Kulturno-sportskog društva Bambi Aleksandar Stanković́, je zadovoljan nastupom svog kluba. „Deca su uvek srećna kada se njihov trud nagradi i kada se nađu među svojim vršnjacima, kada mogu da se druže sa drugom decom i kada mogu da igraju na velikoj sceni kao odrasli igrači. Najvažnije je da je njima bilo lepo, da su se lepo proveli i stekli nova prijateljstva i iskustva. Ovakvi događaji su bitni zbog podsticanja negovanja i prezentacije srpske tradicije i kulture, ali i jačanja veza, kako dijaspore sa maticom, tako i dijaspore međusobno, kao i sa institucija Austrije”.