Početna Događanja Održan koncert Beogradskog sindikata u Beču

Održan koncert Beogradskog sindikata u Beču

Nakon pauze od deset godina, članovi Beogradskog sindikata ponovo su nastupili u Beču. Kako su istakli organizatori članovi Srpskog centra iz Beča u novembru „Beogradski sindikat je doneo proleće u austrijsku prestonicu”. Ona su nastupili u u prepunoj dvorani SIMM City. Pre njih, reperi Švaba Ortak i Manijak, kao pretgrupa su uz pratnju DJ Silenta zagrejali atmosferu.


Foto: FB Srpski centar Beč

„Na opšte oduševljenje svih prisutnih, Sindikalci su energično započeli koncert. Već prvim taktovima „Neka svako zna”, bend je preneo važnu poruku da je čak i u vreme rastućeg transhumanizma, koji nas sve više otuđuje od nas samih i nama bližnjih, moguće ostati dosledan svojoj tradiciji i kulturi. Tokom večeri, na sceni su se ređali hitovi poput „Okej”, „Sistem te laže”, ali i pesme sa novog albuma „Sindikalno proleće”, kojim je poznati bend nakon 13 godina diskografske pauze prekinuo seriju singlova. Posebnu emociju je izazvala pesma „Ruža”, izvedena uz pratnju Srpskog akademskog ansambla naših studenata u Beču”, istakli su predstavnici Srpskog centra.

Specijalne gošće koncerta bile su solistkinje Milana Prodanović i Đurđica Grujić, koje su su pesmama „Teci reko”, „Jedina Srpska” i „Dogodine u Prizrenu” posebnu notu.

„Ovaj nastup će još dugo ostati u sećanju svih koji su bili njegov deo. Bend je tokom čitave večeri imao sjajnu interakciju i razmenu emocija sa publikom. Hvala svima koji su bili sa nama! ”, dodali su članovi Srpskog centra u Beču.