Početna Kultura Sutra u Cirihu promocija knjige prof. dr Dragane Litrićin Dunić iz Beograda

Sutra u Cirihu promocija knjige prof. dr Dragane Litrićin Dunić iz Beograda

Prof. dr Dragana Litričin Dunić predsednik Kreativno-edukativnog centra ART BIT iz Beograda ponovo gostuje u Cirihu. Sutra, u subotu 9. decembra sa početkom u 17.30 u hramu Uspenja Presvete Bogorodice održaće promociju knjige Poenta priče Plavi krug. O knjizi će govoriti oci Miroslav Simijonović i Nenad Mihajlović. Odlomke o veri, ljubavi i umetnosti čita glumac Aleksandar Dunić.

Prof. dr Dragana Litričin Dunić, bila je krajem oktobra gost Radio Kruga i u gradskoj kući Folkshaus u Cirihu održala je predavanje i promociju knjige. Dragana je doktorirala književne nauke. Osnovne, magistarske i doktorske studije završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaposlena je kao univerzitetski profesor.
Održala je predavanja po pozivu Univerziteta Etveš Lorand u Budimpešti i na Katedri za slavistiku prestižnog Jagelonskog univerziteta u Krakovu, a takođe je imala i izlaganje o Andriću u okviru simpozijuma na Univerzitetu Lomonosov u Moskvi. Bavila se novinarstvom, obrazovnim izdavaštvom, književnom kritikom i radom u redakcijama za kulturu RTS-a. Dve godine je bila predsednik Nacionalne kancelarije Srbije Međunarodnog centra knjige za mlade. Bila je autor i urednik udžbenika odobrenih rešenjima Ministarstva prosvete i predsednik Udruženja izdavača udžbenika Srbije. Autor je knjiga intervjua sa istaknutim ličnostima srpske kulture „Plavi krug”. Živi u Beogradu.