Početna Događanja  Bambi iz Beča predstavio Srbiju na manifestaciji Ujedinjenih nacija u Beču

 Bambi iz Beča predstavio Srbiju na manifestaciji Ujedinjenih nacija u Beču

U saradnji sa diplomatsko-konzularnim predstavništvom Republike Srbije, članovi srpskog kluba KSD Bambi iz Beča podržali su akciju Ujedinjenih nacija na međunarodnom humanitarnom Charity bazaru, na kome se prikupljala pomoć za decu širom sveta.

Svake godine se organizuje jednodnevni međunarodni festivalski bazar za javnost sa besplatnim ulazom. Na njemu je, ove godine, učestvovalo više od 80 zemalja širom sveta. Bazar je prodajnog karaktera i na njemu se mogu kupiti suveniri, ali i probati piće i hrana iz celog sveta. Pojedine zemlje imaju priliku da, u okviru programa, predstave svoju kulturu i tradiciju.


Foto: KSD Bambi Beč

„Velika je čast da smo imali priliku da kao društvo podržimo ovu akciju i budemo predstavnik Srbije na jednoj ovako važnoj manifestaciji na kojoj je učestvovao veliki broj zemalja iz celog sveta. U našem Bambiju deca zauzimaju posebno mesto i posebnu pažnju posvećujemo radu sa njima, po čemu smo poznati u dijaspori. Za nas su deca, kao i humanitarne akcije,  izuzetno važne i ovo je bila prilika da pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć svim našim drugarima širom sveta. Nadam se da smo, učešćem na ovoj manifestaciji, doprineli da bar jedno dete na svetu ima malo lepše detinjstvo”, istakao je predsednik udruženja Bambi iz Beča, Aleksandar Stanković.

Inače, Charity bazar za prikupljanje pomoći deci širom sveta  godinama podržavaju ambasade i međunarodne misije pri UN. Austrijske i međunarodne kompanije takođe doprinose uspehu bazara. Od 1968. godine bazar je prikupio više od 5 miliona evra u dobrotvorne svrhe.