Početna Događanja Održan sastanak sveštenstva švajcarskog namesništva

Održan sastanak sveštenstva švajcarskog namesništva

U petak, 22. decembra 2023. godine, u Bazelu je održan bratski sastanak Arhijerejskog namesništva za Švajcarsku, kojim je predsedavao episkop Andreja. Sastanku su prisustvovali svi sveštenici sa područja za Švajcarsku.

„Tema ovog sastanka bilo je unapređenje naše misije u Švajcarskoj, ali su takođe razmatrani svi njeni tekući i organizacioni aspekti. U bratskom razgovoru, sveštenici su sa svojim episkopom i duhovnim ocem imali priliku da razgovaraju o aktuelnim temama vezanim za život Crkve u Švajcarskoj i njenoj delatnosti na ovom području. Radi boljeg odgovora na savremene izazove i duhovne potrebe vernika, zaključeno je da su ovakvi bratski sastanci i razmene iskustava neophodni za unapređenje misionarskog rada naše Crkve na Zapadu”, istaknuto je u Arhijerejskom namesništvu.

Radni sastanak u Bazelu sveštenstva u Švajcarskoj sa vladikom Andrejem
Foto: Eparhija švajcarska

Episkop Andrej se posebno zahvalio protojereju-stavroforu Simeunu Prodanoviću na njegovom dugogodišnjem požrtvovanom pastirskom radu u Švajcarskoj i poželeo mu srećan odlazak u zasluženu penziju. Vladika je proti uručio naprsni krst – dar sveštenstva arhijerejskog namesništva za Švajcarsku.

„Svi učesnici izrazili su zadovoljstvo zbog uspešno održanog sastanka i izrazili svoju angažovanost u nastavku rada na unapređenju duhovnog života u Švajcarskoj”, dodato je u saopštenju Arhijerejskog namesništva.