Početna Kultura Večeras (29.12.) kraj Frajburga Goran Kojić će održati humanitarni koncert  

Večeras (29.12.) kraj Frajburga Goran Kojić će održati humanitarni koncert  

Goran Kojić, vrsni muzičar iz Šekovića kod Zvornika, godinama živi u nemačkom Frajburgu. Samim načinom bavljenja muzikom i idejama ne prestaje da oduševljava svoju publiku, koja je na njegovim koncertima ili na koncertima koje organizuje sa svih strana sveta. Goran je vrsni i strasni muzičar, koji se pretežno bavi džez muzikom. Autor je mnogih kompozicija. Završio je Muzičku akademiju u Frajburgu. Kako bi mogao iz zadovoljstva da se bavi muzikom i da dovodi vrsne muzičare iz celog sveta u Denclingen kraj Frajburga, a pretežno da dovodi muzičare sa prostora bivše Jugoslavije, Goran se profesionalno bavi keramikom. On je majstor za keramiku.
Ima svoje udruženje pod nazivom Fuga našla fugnu (Fuge trifft Fuge) koje je smešteno u Galeriji upravo pod tim imenom u Denclingenu.
Večeras, 29. decembra sa početkom u 19 časova, Goran Kojić će održati humanitarni koncert za decu sa poteškoćama u razvoju udruženja Sunce iz Dervente. Sav prihod ide njima.

Svojim kompozicijama Goran Kojić stvara stil koji se oslanja na sve što muzika može da ponudi. Kombinuje elemente džeza, klasike i panka sa tradicionalnim zvucima Balkana, stvarajući sopstveni zvuk. Lična iskustva pijaniste stvaraju njegove intimne kompozicije, koje zajedno sa svojim bendom oživljava i omogućava publici da zaviri duboko u njegovu unutrašnjost. Svako ko može da dođi i podrži ovog vrsnog muzičara neće pogrešiti.
Naredni koncert biće na Svetoga Savu, 27. januara, kada će nastupiti mladi muzičari sa prostora bivše Jugoslavije.