Početna Najave Svetosavske svečanosti na Malti

Svetosavske svečanosti na Malti

Srpska zajednica na Malti po prvi put 27. i 28. januara organizuje Svetosavske svečanosti. U subotu, 27. januara u 17.00 biće održana priredba Srpske dopunske škole i igrača KUD Dukat-a u svečanoj sali parohijske crkve u Gziri (Our Lady of Mount Carmel, Triq Manoel De Vilhena).

U nedelju, 28. januara, sa početkom u 9.30 je sveta liturgija u našoj crkvi u Birzebudži, u nastavku rezanje slavskog kolača i dodela paketića deci u organizaciji Kola srpskih sestara i Crkvenog odbora malteške parohije SPC.

Istoga dana, u 19.00 časova, održaće se i svečana donatorska večera u restoranu „Brasa” na Tašbišu. Donatorska večera, počeće od 19.00 i predviđena je da traje do 23.00 sati i obuhvatiće kompletan meni sa pićem po ceni od 30 evra po osobi.

Rezervacija je obavezna i poželjno je da se prijavite do 26. januara, broj dostupnih mesta je ograničen.  Sva ostala obaveštenja u vezi sa rezervacijama i donacijama možete dobiti od Ane Zdravković, kontakt telefon: 79 07 17 77.

„Ukoliko niste u prilici da prisustvujete donatorskoj večeri, a želite da svojim prilogom pomognete formiranje fonda, svoju donaciju možete poslati preko istog broja Revoluta. Vaša donacija od 50 evra po paru, odnosno po porodici, doprineće fondu koji će podržati organizaciju sledećih svetosavskih svečanosti. Obavezno obucite svečanu garderobu primerenu proslavi ovog velikog praznika”, poručili su predstavnici organizatora a to su Srpska pravoslavna crkva na Malti, Kancelarija Ambasade Republike Srbije, Malteško-srpska zajednica, SOKC Sv. Jelena Anžujska kao i HO Srbi za Srbe, ogranak na Malti.