Početna Događanja Dušica Rajevac iz Valjeva predstavila Tehničku školu na konferenciji obrazovanja i zapošljavanja...

Dušica Rajevac iz Valjeva predstavila Tehničku školu na konferenciji obrazovanja i zapošljavanja u Erfurtu

Profesorka nemačkog jezika Tehničke škole u Valjevu, Dušica Rajevac, koja svojom neumornom energijom znanje ovog jezika prenosi ne samo svojim učenicima na redovnim časovima, već i mnogim Valjevcima pripremaju sa svojih đacima izložbe o mnogim kulturnim i važnim događajima Nemačke i Austrije, učestovala je na konferenciji obrazovanja i zapošljavanja u Erfurtu, u Nemačkoj.

Pre mnogobrojnim auditorijum profesorka Rajevac je predstavila Tehničku školu iz Valjeva, prenela iskustva u dualnom sistemu obrazovanja i naglasila važnost učenja stranih jezika, kako bi na taj način predstavnici i đaci škole imali priliku da sarađuju sa ustanovama iz Nemačke. Na ovoj konferenciji su, između ostalih, govorili premijer nemačke savezne države Tiringije, Bodo Ramelov, predsednik Industrijsko-trgovinske komore Erfurta, Diter Bauhaus, glavna izvršna direktorka Industrijsko-trgovinske komore, Kornelia Haze-Lerh, kao i rukovodilac odeljenja za nemački jezik i zamenica direktora Gete instituta u Beogradu, Sofi Engel… te je govor profesorke Rajevac itekako bio važan i za našu zemlju, za grad Valjevo i za Tehničku školu u Valejvu.


Foto: arhva D. Rajevac

Program je obuhvatio i posete preduzećima i stručnim školama, kako bi se dobio što bolji uvid u dualni obrazovni sistem Nemačke, ali i mogućnost povezivanja znanja i iskustava i uspostavljanja buduće saradnje. Jedna od aktivnosti ove konferencije je bio prijem u gradskoj kući i obilazak grada Erfurta. U zimskom centru Oberhofu domaćin učesnicima konferencije je bio višestruki osvajač medalja na državnim, svetskim i olimpijskim takmičenjima u disciplini bob, Aleksandar Rediger, koji je na bob stazi predstavio ovaj sport. Za učesnike konferencije organizovano je takmičenje u gađanju iz vazdušne puške na kom je profesorka Rajevac osvojila prvo mesto.