Početna Događanja Na otvaraju Zimskih olimpijskih igara za mlade u Koreji su i predstavnici...

Na otvaraju Zimskih olimpijskih igara za mlade u Koreji su i predstavnici Srbije

U korejskom gradu Gangnung, provincija Gangvon, svečano su otvorene 4. Zimske olimpijske igre za mlade, koje će u ovoj korejskoj provinciji (koja je bila i domaćin Zimskih olimpijskih igara 2018.) trajati do 1. februara ove godine.

„Svečanoj ceremoniji otvaranja, na poziv organizatora, kao i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, prisustvovao je ambasador Republike Srbije u Seulu Nemanja Grbić. On je pozdravio delegaciju Srbije, sastavljenu od devet predstavnika Komiteta i sedam mladih sportista u zimskim olimpijskim disciplinama, te im poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u predstojećim takmičenjima, kao i ugodan boravak u Koreji. Otvaranju su prisustvovali i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, predsednik Republike Koreje Jun Sok-jol, kao i brojne druge ugledne zvanice, uključujući i diplomatski kor”, prenela je Ambasada Srbije u Koreji.

Nakon susreta sa našom delegacijom, članovi srpskog tima uputili su poziv ambasadoru da poseti olimpijsko selo i podrži naše mlade sportiste tokom njihovih nastupa, što je ambasador sa zadovoljstvom načelno prihvatio.

Na slici se nalazi ambasador Nemanja Grbić sa mladim sportistima i čelnicima srpske reprezentacije

Foto: Ambasada Srbije u Koreji