Početna Informacije Izborna skupština Srpskog kulturnog centra u nemačkom Karlsrueu

Izborna skupština Srpskog kulturnog centra u nemačkom Karlsrueu

U nedelju 28. januara 2024. održaće se izborna skupština članova Srpskog kulturnog centra Karlsrue iz istoimenog grada u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Početak je u 16:00 u prostorijama Centra (Wikingerstr. ). Na skupštini će se izabrati novo rukovodstvo i upravni odbor.

„Pored izbora novih rukovodioca razgovaraće se i o budućim koracima i planovima udruženja. Pozivam sve koji su do sad dolazili, imaju želju da u budućnosti dolaze kao i sve koji bi želeli da udruženje i sa njim očuvanje naših tradicija i kulture opstane da se odazovu na poziv i da zajedničkim snagama pronađemo rešenja za našu malu zajednicu. Za obavljanje bilo koje od funkcija pravilnikom udruženja ne postoji novčana nadoknada te je sav rad kao i sav do sad na dobrovoljnoj bazi”, istakao je dosadašnji predsednik Ognjen Kojčinović, koji je uz pomoć svog tima za kratko vreme pokrenuo i promenio mnogo kod srpske zajednice u Karlsrueu.

Pošto je u nedelju izborna skupština toga dana su sve nedeljne aktivnosti otkazane. „Radionica za decu, folklor za amatere i rekreativni boks se pomeraju za sledeći vikend o čemu ćete biti obavešteni. Vidimo se u nedelju na skupštini”, poručili su čelni ljudi SKC.