Početna Informacije Izbori za Radničku komoru prilika za političko angažovanje Srba u Austriji

Izbori za Radničku komoru prilika za političko angažovanje Srba u Austriji

Aleksandar Stanković, predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF), poziva sve sunarodnike da iskoriste svoje glasačko pravo na izborima za Radničku komoru. Izbori, po pokrajinama u Austriji, se održavaju od 26. januara do 08. februara u Salcburgu, od 29. januara do 8. februara u Tirolu, od 04. marta do 13. marta u Koruškoj, od 05. marta do 18. marta u Gornjoj Austriji, od 10. marta do 23. marta u Beču, Burglandu, Donjoj Austriji i od 16. aprila do 29. aprila u Štajerskoj.

„Ove godine se održavaju važni izbori za sve nas koji živimo ovde u Austriji. To je odlična prilika da Srpkinje i Srbi konačno počnu da se aktivno politički angažuju. S obzirom da u Austriji živi više od  300 000 ljudi srpskog prorekla, a najveći deo njih u Beču, vreme je da se i njihov glas čuje u austrijskoj politici“, istakao je predsednik Saveza Stanković.

„Izbori za Radničku komoru su prvi važni izbori koji nas očekuju u narednom periodu i na mnogim listama se nalaze naši sunarodnici. Zato je vrlo važno da svi iskoristimo svoje glasačko pravo i damo svoj glas listi i predstavniku koji će se aktivno i svom snagom zalagati za prava zaposlenih i radnika. Na izborima glasačko pravo imaju svi zaposleni i radnici, bez obzira na državljanstvo. Iskoristite svoje pravo, dajte svoj glas onome ko će se boriti za vaša prava”, naglasio je Stanković.

Osim izbora za Radničku komoru, u alpskoj republici se u 2024. godini održavaju i izbori za Evropski parlament (09. jun) kao i redovni parlamentarni izbori koji su planirani za jesen ove godine.

O ASSF

Austrijski savez srpskog folklora (ASSF) osnovan je 2020. godine i okuplja 28 udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara. Više informacije na sajtu www.assf.at

Na slici Aleksandar Stanović, predsednik ASSF, Renate Anderl, predsednica Radničke komore, Cica Rajković, predsednica KUD Jedinstvo, Saša Božinović, potpredsednik SKC Stevan Mokranjac Beč

Foto: ASSF