Početna Događanja U Bugarskoj obeleženo Bogojavljenje

U Bugarskoj obeleženo Bogojavljenje

Ambasador Republike Srbije u Sofiji Željko Jović bio je u poseti Rodopima, jednom od najvećih planinskih masiva u Republici Bugarskoj. Tokom obilaska ovog regiona, realizovao je više sastanaka sa rukovodstvom lokalnih samouprava, pre svega sa predsednicima Opštine Čepelare (Boran Hadžiev) i Opštine Smoljan (Nikolaj Melemov).

Takođe, u društvu ministra sporta Republike Bugarske Dimitra Ilieva, i ministarke turizma Republike Bugarske Zarice Dinkove, prisustvovao je svečanom otvaranju svetskog kupa u bordu, koji se održao u jednom od tri najveća zimska centra u Bugarskoj, Pamporovu.

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Bugarskoj, i ove godine je organizovano obeležavanje Bogojavljenja i tradicionalno ulaženje u vodu. Pored izaslanika odbrane Republike Srbije, potpukovnika Željka Simića i desetine srpskih građana koji su sa ambasadorom ušli u Smoljansku reku, događaju je prisustvovala ekipa produkcijske kuće Triangl Tamare Grujić, kao i voditelji nove emisije „Skijom po Balkanu”, Tijana Dapčević i Igor Lazić Nigor.

Izvor: Ambasada Srbije u Bugarskoj