Početna Vesti Klokić u Lajhingenu: Ovo je još jedan dokaz da je Srpska pogodno...

Klokić u Lajhingenu: Ovo je još jedan dokaz da je Srpska pogodno mesto za ulaganj

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić boraveći u radnoj poseti Nemačkoj posetio je sedište kompanije „Mayer GmbH” koje se nalazi u gradu Lajhingenu.

Tokom razgovora, rukovodstvo ove nemačke firme iskazalo je interesovanje za novim investiranjem u Republici Srpskoj. Ministar Klokić je predstavio pogodnosti koje Srpska daje stranim investitorima, naročito kad je u pitanju poreska politika koja je među najstimulativnijim u regionu.

„Odazvao sam se na poziv i veliko interesovanje rukovodstva ove firme – što samo pokazuje to da je Republika Srpska itekako interesantna stranim kompanijama kao mesto ulaganja. U prethodnom periodu smo preduzeli niz mera kako bi privukli strane investitore koji u ovom trenutku pokazuju veliko interesovanje. To su zemlje iz EU koje donose nove tehnologije, nova znanja i što je najvažnije nova radna mesta”, istakao je Klokić a preneo sajt vlade R. Sprske.

Kompanija „Mayer GmbH”se bavi obradom plastike, tehnologije farbanja i izradom kalupa, Takođe radi i mnoge proizvode i komponente za firme Porše, BMV, Foklsvagen i Boš.