Početna Događanja Svetosavska proslava u kantonu Vale u Švajcarskoj

Svetosavska proslava u kantonu Vale u Švajcarskoj

Centralna Svetosavska proslava za škole Dopunske nastave na srpskom jeziku u kantonu Vale u Švajcarskoj, koju organizuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije održana je u crkvi San Fransoa. Nastavu u ovom kantonu drži profesorka Mira Tomić.


Foto: Srpska dopunska škola u Švajcarskoj

Sveštenik Bogoljub Popović je nakon službe osveštao slavska znamenja i prerezao slavski kolač ovogodišnjih domaćina, članova porodice Jovanović iz Siera. Domaćin naredne slavu su članovi porodice Jovičić iz Siona. „Zajedničkim izvođenjem Svetosavske himne počela je školska priredba koju su vodili učenici starijih razreda: Aleksa Janković, Mia i Marko Begić, Maksim Borovićanin, Lara Babić i Nemanja Glišić, a učenici mlađeg i srednjeg uzrasta recitovali su pesme posvećene Svetom Savi. Sve recitatore publika je nagradila iskrenim aplauzima, a uručeni su im su i prigodni pokloni Srpske pravoslavne crkve”, istakla je profesorka Mira Tomić.

Porodica Jovanović se zajedno sa svim đačkim roditeljima potrudila da školska slava bude tradicionalno organizovana, sa bogatom trpezom i svim vrstama slanog i slatkog posluženja i pića za sve prisutne učenike, njihove roditelje i goste.