Početna Događanja Razgovor o saradnji društva Vilhelmina Mina Karadžić i srpske ambasade u Beču

Razgovor o saradnji društva Vilhelmina Mina Karadžić i srpske ambasade u Beču

Novopostavljeni ambasador Republike Srbije u Austriji Marko Blagojević, primio je  delegaciju Austrijsko-srpskog kulturnog društva Vilhelmina Mina Karadžić iz Beča, koju je predvodila prof. Svetlana Matić, predsednica.

„Na sastanku je bilo reči o dosadašnjim i budućim kulturnim aktivnostima, koje će Društvo sprovoditi i realizovati, u saradnji i  zajedno sa Ambasadom Republike Srbije u Austriji. Prof. Svetlana Matić je obavestila ambasadora Blagojevića, o nameri, da njen i istraživački rad novinara dr Marka Lopušine, a koji se odnosi na postojanje 50 godina Zajednice srpskih klubova u Beču, kao i Bečki tragovi Srba, koji  će biti pretočeni u dve monografije, budu objavljeni u ovoj godini. Autori se nadaju da će matica Srbija, pomoći da ove značajne publikacije za Srbe u rasejanju, ugledaju svetlost dana”, istaknuto je u ovom udruženju.
Inače dogovoreno je da će u februaru mesecu ove godine, u Konzulatu Republike Srbije, biti otvorena izložba Svetlane Matić, posvećene Milici Stojadinović Srpkinji, koja je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.  O datumu otvaranja izložbe, javnost  će biti naknadno obaveštena.  Na sastanku su, između ostalih, prisustvovali: Dušan Borisavljević, Milica Vučković, prvi savetnik i Dragana Špikić, treći sekretar u Ambasadi Republike Srbije u Beču.

Prof Svetlana Matić (u sredini ) sa Milicom Vučković i Draganom Špikić
Foto: FB ASKD VIlhelmina Mina Karadžić