Početna Događanja Dodeljene nagrade učesnicima konkursa „Sveti Sava, princ, svetitelj i prosvetitelj”

Dodeljene nagrade učesnicima konkursa „Sveti Sava, princ, svetitelj i prosvetitelj”

Povodom školske slave Svetog Save Onlajn knjižara Kutak bibliotekarke Jeje, Crkva Svetog Save u Diseldorfu i Parohija diseldosrfka i kao i udruženje Kulturno-sportskog kluba Tesla 07 takođe iz Diseldorfa raspisali su za sve školarce do devetog razreda literarno – likovni konkurs. Na konkurs pod nazivom „Sveti Sava, princ, svetitelj i prosvetitelj” prijavio se veliki broj đaka iz Nemačke, na opštu radost organizatora. Žiri u sastavu Jelena Andrić, vlasnica onlajn dečije knjižare Kutak bibliotekarke Jeje, dr Jovan Stanojević, episkop humski i dr Jasna Marinković, sekretar i referent za kulturu KSK Tesla07 su dodeli po tri nagrade u tri starosne kategorije.


Foto: J. Andrić

U kategoriji predškolci (deca uzrasta do 6 godina) prva tri mesta su osvojili Petra i Maksim Višić, Lara Milenković i Ana Mihić.

U kategoriji mlađi osnovci (deca od prvog do četvrtog razreda) prva tri mesta su dodeljena Anđeliji  Božović, Jovanu i Marku Rađenović kao i  Mitri Tanasić.

Stariji osnovci (deca od petog do devetog razreda) koji su osvojili prva tri mesta bili su Jana Stanković,  Ilijana i Emilija Jontić i Una Marijanović.